Tuesday, September 13, 2011

EmPiNG JaGUng BeRcoKlaT

masa bulan ramadhan hari tue..dekat-dekat nak raya ..tak tahu nak buat apa..jadi jom kita buat biskut emping jagung..biskut yang paling senang sekali..hehe..untuk wat kelainan..aku buat emping jagung bercoklat







nampak macam sedaap jea kan..hehe..actually memang sedaap pun..haha perasan lak..




nie masa lepas bakar..sebelum letak dalam bekas







tadaa..dapat la 2 bekas..kejap je ni habis..x sempat raya ke5 dah abis..aku pn sempat makan ckit jea..issh..sapa la yang makan banyak nie..

nak resipi??

jom D.I.Y

bahan-bahan:

1 kotak emping jagung (jenama ikut selera masing-masing yea)

1 botol madu

sedikit gula ( nie lau nak tambah boleh la tambah)

coklat masakan


cara membuatnya:

mula-mula masukkan madu dalam periuk..aku main letak jea..tak ikut sukatan pn..agak2 macam leh salut kesemua emping jagung tue dah ok la kot..tapi tak la sampai satu botol aku letak..pastu masukkan coklat masakan..bila semua dah sebati..biarkan suam kejap then dah boleh masukkan emping jagung..gaul sampai sebati..lepas tue leh la sudukan dalam cawan kertas 2..lepas tue leh bakar dah..aku bakar guna suhu 150 selama 10 minit..then siap..

No comments:

Post a Comment